Kylling med sitrongress

Dette er en skikkelig smaksbombe som absolutt kan anbefales!
Oppskriften holder til 2 personer.




400 g kyllingfilet, strimlet 
1 ss olivenolje til steking

Marinade:
1 ts kvernet rød pepper
5 cm sitrongress, hakket
1 chili, finhakket
3 stk vårløk i biter
1 ts curry
1 ts salt
2 fedd hvitløk, finhakket
 2 ss brunt sukker (demerara)

2 ss fiskesaus
0,7 dl vann

2 ss peanøtter, hakket
2 ss frisk hakket koriander
Basmati- eller jasminris. 
Start med å brune kyllingen raskt i panne så den får fin farge. Stek den gjerne i flere omganger så den ikke blir kokt.
Legg over i en bolle.
Ha alt til marinaden i en blender eller foodprosessor og kjør til en fin saus. 
Bland sausen med kyllingen og la det marinere i minst en time.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm kyllingen med marinade opp i en gryte, tilsett vann og fiskesaus, og la det småkoke noen få minutter.

Server umiddelbart med kokt ris og et dryss med koriander og hakkede peanøtter.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs