Nanbrød

Hjemmelagde nanbrød er enkle å lage og veldig mye bedre enn de ferdige man får kjøpt i butikken.
Lag gjerne en stor porsjon og frys ned til en senere anledning.
Oppskriften under gir 8 smakfulle nanbrød.



500 gram hvetemel
10 gram tørrgjær
8 gram bakepulver
8 gram salt
15 gram sukker
5 ss olivenolje
3 dl yoghurt naturell
1 egg

Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og egg. Elt til en smidig deig.
La heve til dobbel størrelse. Sett ovnen på maks varme med varmluft og grillelement, og la bakebrettet stå i ovnen så det også blir varmt.
Del deigen i åtte, og kjevle ut tynne leiver på ca. en halv cm i tykkelse.
Bruk litt olivenolje til utbaking i steden for mel på underlaget.
Legg to til tre leiver rett  på det varme bakebrettet og sett det øverst i ovnen.
Følge nøye med. De skal stå i ca. 3-5 minutter, men dette avhenger veldig av type ovn.
Avkjøl på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs